Medical Stage

>> Procedures

 

  • Tramitació visat

Qualsevol estudiant o professional comunitari o de fora la Unió Europea que tingui intenció d'estar a Espanya per un període de temps superior a 3 meses haurà de consultar les autoritats diplomàtiques espanyoles -amb l'embaixada o Consulat d'Espanya en el seu país d'origen- si un visat d'estudiant li serà necessari i, si escau, com obtenir-ho.

 

Per a més informació:

www.exteriores.gob.es/Portal/es/ServiciosAlCiudadano/InformacionParaExtranjeros/Paginas/Inicio.aspx

 

  • Assegurança  mèdica

S'aconsella als professionals estrangers que preguntin sobre qualsevol conveni bilateral que pugui existir entre el govern del seu país d'origen i l'espanyol, que permeti a nacionals que resideixen legalment en territori espanyol el dret a beneficis com els de la seguretat social espanyola (assistència mèdica).

En cas contrari, haurà de contractar obligatòriament una assegurança mèdica privada. Per a això, cal consultar la mútua en la qual s'ha contractat l’assegurança per saber en quins centres i clíniques de Barcelona cobreix la seva assistència mèdica i sota quines condicions.

L'alumnat i/o professionals procedents de països de la Unió Europea haurien d'obtenir la Targeta Sanitària Europea abans de venir a Espanya. Aquest document li permetrà accedir als centres mèdics públics com els ciutadans espanyols.

 

Per obtenir més informació, es pot consultar trucant al CatSalut 902 111 444. En cas d’urgència, es pot trucat al 112 o el 061.

 

  • Empadronament

 Les persones no comunitàries —amb un visat d'estudis emès per la diplomàcia espanyola al seu país d'origen— hauran d'empadronar-se a l'Oficina d'Atenció al Ciutadà (OAC) del seu ajuntament el més aviat possible després d'haver arribat a Espanya.

Des d'aquesta oficina podran sol·licitar la targeta d'estudiant o permís de residència, que cobreix una estada a Espanya superior a 90 dies, en la comissaria corresponent.

Aquestes oficines també són d'interès per als alumnes comunitaris perquè a més del padró municipal d'habitants, també tramiten permisos vinculats a la circulació de vehicles, i ofereixen informació sobre diferents àmbits.

 

Per a més informació:

http://www.bcn.cat/novaciutadania/arees/es/acollida/tramits.html

Medical Stage | All rights reserved |